Мінфін відповів на "бюджетну" критику Попова

Четвер, 13 грудня 2012, 18:58

З бюджету Києва не вилучатимуться кошти до держбюджету.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну, у зв’язку з критичними заявами щодо формування показників бюджету Києва на 2013 рік.

"У 2013 році з бюджету міста не вилучатимуться кошти до держбюджету (бюджету передбачена дотація вирівнювання у сумі 126,8 млн гривень). При цьому, доведено реальні показники доходів (темп росту доходів Києва – 110,8%), які узгоджені з представниками міськради на погоджувальних нарадах у Мінфіні", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що заплановані темпи росту доходів є нижчими порівняно з показниками останніх років.

Реклама:

"У разі їх збереження лише на рівні показників 2011–2012 років до бюджету надійде додатково 600,0 млн гривень. Тобто, міський бюджет ресурсом для виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ забезпечений", - повідомили у Мінфіні.

"Також на 850,0 млн гривень збільшено видатки на виконання функцій столиці, які враховано у видатках, що беруть участь при визначенні міжбюджетного трансферту (2012 рік – 650,0 млн грн, 2013 рік – 1500,0 млн грн)", - заявили чиновники.

У міністерстві також повідомили, що 750,0 млн гривень враховано для спорудження дільниці Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену від станції "Виставковий центр" до Одеської площі, будівництво Подільського мостового переходу через Дніпро, реконструкцію транспортної розв’язки на Поштовій площі.

Як повідомлялося, нещодавно голова КМДА Олександр Попов заявив, що показники держбюджету на 2013 рік по Києву не обговорювалися з представниками міської влади.

"Головне - сісти за стіл переговорів з урядом і з'ясувати, хто ж зробив таку помилку", - заявив Попов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: