США врятує Європу від газової залежності

Четвер, 13 грудня 2012, 11:59

США мають намір підтримати союзників по блоку НАТО в Європі в подоланні їх залежності від російського газу.

Про це йдеться в законопроекті, що знімає обмеження на поставки американського зрідженого природного газу в Європу і покликаний посилити конкуренцію на європейських енергетичних ринках, передає "УНІАН".

"Можливість експорту газу в США допоможе усунути важелі впливу Росії на залежних від поставок газу союзників по НАТО... Адміністрація США повинна більшою мірою підтримувати диверсифікацію шляхів поставок газу, в тому числі конкурентоспроможність стратегічно важливих трубопроводів, що йдуть в Європу із Середньої Азії", - заявив замглави міжнародного комітету сенату республіканець Річард Лугар.

Разом з тим, закон, якщо конгрес затвердить його, буде носити в більшій своїй частині характер резолюції.

Реклама:

Тим не менше, сам Лугар вважає, що відмова від такої підтримки союзників по НАТО зробить їх повністю залежними від Росії. На його думку, влада США повинні також переглянути свою політику в Середній Азії і активізувати роботу в регіоні.

Зараз США заявляють про істотне зростання видобутку газу і збільшують прогнози з видобутку палива. При цьому Вашингтон активно працює над розвитком технологій з видобутку сланцевого газу. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: