У Азарова кажуть, що переглядати мита з Україною погодились 30 членів СОТ

Четвер, 13 грудня 2012, 10:42

Близько 30 членів Світової організації торгівлі погодилися проводити переговори з Україною щодо перегляду розміру діючих мит при взаємній торгівлі.

Про це повідомив урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій П’ятницький, передає "УНІАН".

"Від понад 20 країн вже прийшли підтвердження про згоду проводити переговори. Ці підтвердження ще надходять. Всього буде близько 30 країн, з якими ми такі переговори проводитимемо. Я думаю, що більшість тих, кого це стосується, захочуть провести консультації або переговори", - сказав П’ятницький.

Він повідомив, що серед країн, що погодилися на переговори, - США, Канада, Бразилія, Австралія, Туреччина, Норвегія, Мексика, Уругвай, Китай, Японія, Корея і ЄС (згода в цілому від ЄС).

Реклама:

П’ятницький також уточнив, що безпосередньо переговори проходитимуть протягом 2 місяців, проте в разі потреби вони можуть бути продовжені.

"Переговори проводитимуться стільки, скільки необхідно, але як мінімум - 2 місяці. З деякими країнами є одна-дві переговорні позиції, й переговори можна провести в строк, а з деякими країнами таких позицій досить багато. Можливо, доведеться продовжити переговори", - сказав П’ятницький.

Як повідомлялося, джерело, близьке до Мінекономрозвитку повідомило, що заявки на консультації з Україною подали 15 членів організації. Крім ЄС і США, які публічно критикували ініціативу України, про бажання вступити в переговори заявили Аргентина, Бразилія, Гондурас, Єгипет, Індія, Канада, Китай, Норвегія, Парагвай, Шрі-Ланка, Еквадор, Південна Корея, Японія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: