"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін хоче підвищити податок на кузови для складання авто

Середа, 12 грудня 2012, 16:27

Мінфін пропонує встановити однакову ставку акцизного податку на нові кузови для промислового складання автомобілів.

Про це йдеться у законопроекті "Про внесення змін до Податкового кодексу", передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно із пояснювальною запискою до законопроекту, він спрямований на стимулювання розвитку внутрішнього виробництва транспортних засобів і дасть змогу ліквідувати схеми мінімізації податкових зобов'язань за акцизним податком.

"За даними митної статистики за минулий рік, обсяг ввезення кузовів становив понад 22 тис штук, за які було сплачено лише 28 млн гривень акцизного податку. Значна питома вага з них - це оформлення розібраних на агрегати готових легкових автомобілів із метою свідомого ухилення від повного оподаткування", - зазначено в тексті пояснювальної записки.

Реклама:

Автори документа вважають, що підвищення ставок акцизного податку на кузови зробить економічно недоцільним агрегатне ввезення легкових автомобілів та приведе до розвитку внутрішнього виробництва автомобілів із повним циклом, що сприятиме збільшенню надходжень до бюджету.

Нагадаємо, Верховна рада 20 листопада ухвалила в другому читанні закон, яким підвищила ставки акцизного збору на кузови для промислового складання автомобілів орієнтовно на 10% з одночасною фіксацією їх у гривні (1,234 тис гривень за новий кузов та 4,94 тис гривень за кузови, експлуатовані до п'яти років та більше).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: