Промвиробництво в єврозоні несподівано впало

Середа, 12 грудня 2012, 13:12

Обсяг промислового виробництва в єврозоні в жовтні 2012 року несподівано знизився другий місяць поспіль - на 1,4% порівняно з попереднім місяцем.

Про це свідчать дані Статистичного управління Європейського союзу, передає "Інетрфакс-Україна".

Аналітики, опитані агентством Bloomberg, не очікували зміни показника.

Скорочення промвиробництва щодо жовтня 2011 року склала 3,6% при очікуваному падінні на 2,4%.

Реклама:

Згідно з переглянутими даними, у вересні обсяг виробництва впав на 2,3% щодо серпня і на 2,8% в річному вираженні, тоді як раніше повідомлялося про зниження першого показника на 2,5%, другого - на 2,3%.

Ослаблення економіки валютного блоку триває на тлі боргової і фінансової кризи та уповільнення світового підйому, і місцеві компанії вже не здатні підтримувати продаж на колишніх рівнях, що змушує їх знижувати випуск продукції, відзначають експерти.

За оцінками аналітичної компанії MarkitEconomics, падіння виробництва в переробній промисловості єврозони продовжилося в листопаді 16-й місяць поспіль.

Промислове виробництво в Німеччині, найбільшій економіці Європи, впало в жовтні на 2,4% після зниження на 1,6% у попередньому місяці. Франція повідомила про зниження на 0,6%, тоді як в Іспанії зафіксований приріст на 1,2%, в Португалії - на 4,8%.

Вироблення електроенергії в позаминулому місяці зменшилося на 1,5%, випуск споживчих товарів тривалого користування - на 3,8%.

Єврокомісія в листопаді знизила прогноз зростання економіки єврозони на 2013 рік до 0,1% з очікуваного в травні 1%. Згідно з грудневим прогнозом Європейського центрального банку ВВП блоку скоротиться на 0,5% цього року і на 0,3% в наступному.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: