Влада Донецька побачила "стабільність" в бюджеті-2013

Середа, 12 грудня 2012, 08:57

Донецький міський голова Олександр Лук'янченко називає бюджет міста на 2013 рік "бюджетом стабільності, але не розвитку".

Про це він сказав, коментуючи прийняття Верховною радою Держбюджету на 2013 рік і анонсуючи прийняття бюджету міста Донецька у другій половині грудня поточного року, передає "УНІАН".

"Ми останнім часом приймаємо бюджет без дефіциту. Будемо шукати протягом року ресурси для залучення коштів до спеціального та цільового фондів, щоб покривати недоліки фінансових ресурсів. Не можна сказати, що це буде бюджет бурхливого розвитку. Це буде бюджет стабільності", - зазначив мер.

За його словами, дохідна частина бюджету Донецька на 2013 рік без трансфертів і доплат становитиме 2,5 млдр гривень, видаткова буде на такому ж рівні.

Реклама:

"Контрольні цифри по проекту бюджету 2013 до 19 грудня будуть обраховані, і бюджет на наступний рік буде затверджений на сесії міської ради. В проекті бюджету з зароблених нами коштів 78,8% піде до державного бюджету, 8,9% віддамо обласному бюджету, і на 12,3% ми будемо жити, розвиватися, робити місто затишним і комфортним", - заявив Лук'янченко.

Говорячи про плани соціально-економічного розвитку міста на 2013 рік, він зазначив, що "план характеризується тим, що нам треба мінімізувати наслідки кризових явищ в економіці нашого міста, продовжити жорсткий контроль за виплатою заробітної плати на підприємствах усіх форм власності".

"Ми плануємо реалізацію промислової продукції довести до рівня 50,01 млрд гривень - 2,6% зростання до рівня 2012 року; роздрібний товарообіг довести до 18,6 млрд гривень - зростання на 15%; реалізація послуг населенню міста на 14,6 млрд гривень - зростання 2,9%. Закладаємо зростання середньої заробітної плати на 14,2% - з 3765 до 4030 гривень", - пояснив міський голова.

Як повідомлялося, за даними Держкомстату, найбільший обсяг заборгованості по зарплаті - в Донецькій області. У листопаді 2012 року вона становила 162,2 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: