"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ готовий розширити рефінансування банків - Арбузов

Середа, 12 грудня 2012, 08:44

Усереднений рівень ставок по гривневих депозитах в 2013 році може знизитися до 15-17% річних, тоді як по валютних - збережеться нижче 10%.

Про це заявив голова Національного банку Сергій Арбузов, передає "Інтерфакс-Україна". 

За його словами, Нацбанк готовий відчутно розширити рефінансування банків, якщо побачить консолідоване прагнення банківської системи активізувати кредитування реального сектора.

"Доступ до рефінансування отримають всі ... Кожен банк зможе автономно звернутися до Нацбанку за рефінансуванням", - пообіцяв глава НБУ.

Реклама:

При цьому він підкреслив, що очікуване розширення доступу банків до рефінансування, збільшення ліквідності кредитно-фінансових установ у національній валюті та зниження вартості гривневого ресурсу істотно підвищить стійкість банків країни, що дозволить їм менш болісно подолати складний період в економіці країни.

"Втім, глава Нацбанку повідомив, що центробанк також сформував "план Б" - на випадок посилювання ситуації в економіці і банківській системі", - пише видання.

Нагадаємо, український індекс ставок за депозитами фізичних осіб на 7 грудня становив по річних гривневих вкладах 19,38% річних, а по валютних - 7,95%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: