У Арбузова хочуть, щоб скоріше вже ввели "валютний" податок

Вівторок, 11 грудня 2012, 16:33

Нацбанк сподівається на якнайшвидше ухвалення парламентом законопроекту, яким передбачено введення 10% пенсійного збору з продажу готівкової валюти.

Про це заявив у ході гарячої лінії глава комітету НБУ з запобігання недобросовісних валютних операцій Юрій Горшков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сподіваюся, що в самий найближчий час буде прийнято законопроект", - сказав він.

При цьому Горшков зазначив, що введення пенсійного збору з продажу готівкової валюти допоможе повністю прибрати зі структури валютного ринку спекулятивну складову, і в результаті курс гривні буде відображати реальну ситуацію в економіці.

Реклама:

"Новий податок, перш за все, буде заважати валютним спекулянтам, це будуть чітко спрямовані дії проти спекулянтів. Їм буде важко швидко купити і швидко продати валюту без втрат. Ставка в 10%, яка передбачається, робить дану операцію нерентабельною", - додав Горшков.

Він також повідомив, що за останні три тижні обсяг продажу валюти населенням збільшився в два рази, а обсяг купівлі валюти пропорційно знизився.

Нагадаємо, законопроект про введення 15% збору був зареєстрований у Верховній раді 19 листопада.

Однак 20 листопада ВР відклала його розгляд на невизначений термін, оскільки його автор народний депутат Віталій Хомутинник відкликав законопроект.

Після цього НБУ запропонував зменшити збір з продажу готівкової валюти до 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: