"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Безробіття в Росії впало до історичного мінімуму

Вівторок, 11 грудня 2012, 13:54

У Росії зареєстрований безпрецедентно низький рівень безробіття, що склав 5,2%.

Про це заявила віце-прем'єр РФ Ольга Голодець, передає "Лента.ру" з посиланням на "Інтерфакс".

Вона зазначила, що таких показників Росія ще не досягала у своїй історії. За словами Голодець, досягнутий рівень повинен бути збережений і в 2013 році. Крім того, на її думку, в Росії, на відміну від європейських країн, накопичений "величезний запас" по створенню нових робочих місць.

"В даний час рівень безробіття в Росії вимірюється за двома основними методиками", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Так, згідно з повідомленням, перша, про яку говорить Голодець, підраховує кількість безробітних за методологією Міжнародної організації праці. Вона дозволяє враховувати в загальному числі безробітних всіх громадян, що не мають постійного місця роботи і доходу.

"Другу методику використовує Роспраці. Вона враховує офіційне безробіття - число громадян, які встали на облік до служби зайнятості. На початку жовтня повідомлялося, що рівень офіційного безробіття в Росії досяг мінімуму з початку століття. Число зареєстрованих безробітних склало мільйон чоловік при більш ніж 70 мільйонах зайнятих", - відзначає видання.

За даними Росстату, який використовує методику МОП, безробіття трималося на рівні в 5,2% в серпні і вересні. До цього показник поступово знижувався. Однак у жовтні рівень безробіття трохи підріс до 5,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!