"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафтова компанія Rompetrol може піти з України через митницю

Вівторок, 11 грудня 2012, 13:21

Нафтова компанія Rompetrol, яка підписала з "Нафтогазом" меморандум про співпрацю по створенню та розвитку роздрібної мережі АЗС, заявляє про можливий відхід з ринку нафтопродуктів через проблеми з митницею.

Про це повідомив комерційний директор компанії "Ромпетрол-Україна" Кирило Заховавко, передає "УНІАН".

"Rompetrol не бачить можливості до розвитку в Україні. Митна служба ігнорує всі наші спроби розмитнити вантажі", - заявив Заховавко.

Також він зазначив, що складна ситуація змушує задуматися про подальший розвиток всіх каналів збуту нафтопродуктів в Україні.

Реклама:

"Враховуючи плани укладення договору про спільне підприємство з "Нафтогазом", ми розраховували на якісь переваги, а не на наявність тіньових схем розмитнення в Україні", - сказав директор.

Також Заховавко повідомив, що плановані інвестиції компанії у розмірі 1 млрд доларів підуть на інші ринки, зокрема, Туреччини, Грузії.

Нагадаємо, що з 4 грудня органи Державної митної служби почали затримувати оформлення дизельного пального для окремих імпортерів.

Раніше, 8 листопада органи Державної митної служби України почали  затримувати оформлення бензинів для окремих імпортерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: