"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На метро в Дніпропетровську виділили майже 100 мільйонів

Вівторок, 11 грудня 2012, 12:38

У Держбюджеті на 2013 рік передбачено майже 100 млн гривень на продовження будівництва Дніпропетровського метро.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Вілкул, передає прес-служба адміністрації.

"Будівництво метро в 2013 році продовжиться. Для цього в держбюджеті на 2013 рік передбачено майже 100 млн гривень. Також в рамках проекту будівництва метрополітену притягнутий потужний кредитний ресурс. Зокрема, в липні цього року Україна підписала угоду про залучення 152 млн євро від ЄБРР, а у вересні рада директорів ЄІБ дав згоду на відкриття Україні кредитної лінії обсягом ще на 152 млн євро", - сказав Вілкул.

Як повідомляється, на сьогодні Дніпропетровський метрополітен складається з електродепо і шести станцій. Вони були побудовані ще в радянський час. Щоб їх ввести в експлуатацію, необхідно було провести лише оздоблювальні роботи, що було зроблено в 1995 році. А розпочате тоді будівництво трьох станцій - Театральна, Центральна і Музейна - так і не було здійснено.

Реклама:

"В цілому будівництво метро в Дніпропетровську триває понад 30 років, з яких більше п'ятнадцяти років - з 1995 по 2010 рік - ніяких системних робіт на об'єкті не проводилось. З 2010-2011 року будівництво метро було відновлено", - йдеться в повідомленні.

Згідно техніко-економічним обгрунтуванням, вартість проекту добудови трьох нових станцій Дніпропетровського метрополітену становить 367 млн ​​євро (понад 4 млрд гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!