Банк "Таврика" сподівається на допомогу акціонерів

Вівторок, 11 грудня 2012, 11:15

Банк "Таврика" намагається поліпшити свій баланс за рахунок коштів акціонерів.

Про це йдеться в повідомленні банку, пише "Комерсант-Україна".

Як повідомили у банку, з 7 грудня його власники вирішили збільшити статутний капітал на 100 млн гривень - до 450 млн гривень.

"Залучені в ході розміщення акцій кошти будуть спрямовані на підтримку ліквідності банку і виконання зобов'язань перед клієнтами, терміни яких настали", - повідомили в банку.

Реклама:

Крім того, згідно з повідомленням, в ході додаткової емісії акції будуть запропоновані тільки діючим акціонерам "Таврики". Їх перелік не розкривається.

Нагадаємо, 27 листопада НБУ наклав на  АТ "Банк "Таврика" ряд обмежень на здійснення банківських операцій.

За даними НБУ, за перші 9 місяців 2012 року залишки коштів населення і підприємств на рахунках у банку "Таврика" збільшилися на 260 млн гривень, а загальний обсяг коштів клієнтів банку становить 2,9 млрд гривень.

Як відомо, акціонером банку, який прямо і побічно володіє 10% і більше статутного капіталу банку на кінець звітного 2011 року є Анатолій Кобець.

Разом з тим, за даними ЗМІ, фактичним власником фінустанови є Сергій Цюпко - власник "Київського ювелірного заводу": в 2000 році став одним з акціонерів банку, в 2001-2002 роках очолив наглядову раду АБ "Таврика".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!