Індія хоче "завалити" український ринок м'ясом буйвола

Понеділок, 10 грудня 2012, 14:51

Україна хоче продавати більше зерна в Індію, а Індія зацікавлена ​​в експорті в Україну м'яса буйвола.

Про це сказав виконуючий обов'язки міністра аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк в Нью-Делі, передає "УНІАН".

За словами Присяжнюка, на сьогоднішній день 35% усього торговельного балансу між Україною та Індією складає аграрний сектор.

"Ми в цьому році наростили експорт до Індії на 45% в порівнянні з минулим роком, тобто ми подвоїли. І торговий баланс по аграрному сектору в 2012 році становить 1,4 млрд доларів", - сказав міністр.

Реклама:

Він нагадав, що в основному Україна експортує соняшникову олію, насіння соняшника і починає експортувати зернові.

"У невеликому обсязі, але починаємо експортувати", - сказав Присяжнюк.

Він висловив надію на збільшення експорту зернових в Індію, хоча й зауважив, що, враховуючи специфіку ринку, сподіватися на кардинальне збільшення в найближчі роки не можна.

"Але на те, що він буде поступово збільшуватися, ми сподіваємося і переконані", - сказав міністр.

Присяжнюк повідомив, що торгові кола Індії зацікавлені, щоб їх продукція також йшла на український ринок, і одне з важливих питань - це питання розгляду можливості поставки на український ринок м'яса буйвола.

"Це питання складне, ми вивчаємо це питання, починаючи з 2000 року", - сказав міністр, зауваживши, що рішення буде прийнято лише після ретельної перевірки, наскільки ця продукція відповідає міжнародним стандартам якості, а також після звіту Міжнародного епідеміологічного бюро про безпеку регіону, з якого пропонується постачати м'ясо, з приводу епідзахворювань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: