Янукович розмріявся про збільшення товарообігу між Україною та Індією

Понеділок, 10 грудня 2012, 12:18

Президент Віктор Янукович упевнений в можливості збільшення товарообігу між Україною та Індією вдвічі до кінця 2015 року.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками індійський ділових кіл, передає прес-служба Адміністрації президента.

"Ми із задоволенням відзначили значне збільшення двостороннього товарообігу, який у 2011 році сягнув найвищої позначки за всю історію існування українсько-індійських відносин - близько 3 млрд доларів. Збереження позитивної динаміки торгівлі є важливим завданням для урядів України та Індії", - зазначив глава держави.

Янукович наголосив, що під час переговорів були окреслені найбільш перспективні для розширення українсько-індійського співробітництва галузі. До них, зокрема, відносяться енергетика, металургія, хімічна промисловість, суднобудування, машинобудування, автомобілебудування, будівництво об’єктів інфраструктури, сільське господарство, фармацевтика та готельний бізнес.

Реклама:

"За словами президента, відновлення після майже 9-річної паузи роботи Міжурядової українсько-індійської комісії по торговельному, економічному, науково-технічному, промисловому і культурному співробітництву є важливим кроком у напрямі поглиблення міждержавної співпраці, зокрема в зазначених сферах", - повідомляє прес-служба.

Він також додав, що особливими темами переговорів були співпраця в оборонній і аерокосмічній галузях і поглиблення співробітництва в галузі мирного використання атомної енергії та в науково-технічній сфері.

"Ми з паном прем’єр-міністром відзначили триваючу успішну реалізацію найбільшого в історії українсько-індійських відносин контракту по ремонту та модернізації 105-ти індійських літаків АН-32", - наголосив Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: