"Газпром" зробив нову пропозицію Китаю щодо газу

Понеділок, 10 грудня 2012, 09:57

"Газпром" зробив нову цінову пропозиція по постачанню газу в Китай по західному маршруту

Про це повідомив глава Газпрому Олексій Міллер, передає "Прайм".

"Газпром зробив нову пропозицію Китаю за базовою ціною в зв'язку з новою оцінкою газопроводу Алтай. Ми провели дуже скрупульозну роботу протягом декількох місяців з підключенням проектних інститутів щодо оптимізації. Головною метою було, з одного боку, збереження принципу рівнодоходності цін на газ з Європою, а з іншого боку - деяке зниження цін поставок в Китай", - заявив Міллер.

Він зазначив, що нова цінова пропозиція робилося з урахуванням цієї оптимізації, але не став уточнювати, наскільки знижена базова ціна.

Реклама:

"Газпром не виключає збільшення планованих обсягів поставок у Китай газу за східним маршрутом", - повідомив Міллер.

"Що дуже важливо, ми предметно перейшли до переговорів по східному маршруту. Ви пам'ятаєте, що я називав мету в 38 мільярдів кубометрів газу за східним маршрутом. Ця цифра підтверджена, вона актуалізована, але ми не виключаємо, що найближчим часом ми можемо вийти на більш високий обсяг поставок", - сказав Міллер.

Він нагадав, що для Газпрому в східному напрямку пріоритетними є постачання зрідженого природного газу і лише потім трубопровідного.

Міллер зазначив, що в рамках будівництва трубопроводу Якутія-Хабаровськ-Владивосток передбачений і трубопровідний відвід на Китай.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!