Експерти кажуть, що макропрогнози на 2013 рік нереалістичні

Субота, 1 грудня 2012, 14:43

Промисловість і агросектор можуть у наступному році забезпечити зростання економіки на 0,8%, а ймовірність реалізації макропрогнозів на 2013 рік невисока.

Про це заявив старший радник "Альфа-Банку", екс-віце-прем'єр-міністр України з економічних питань Роман Шпек, пише ZN.UA.

"Де ж ми послуги такі знайшли, що вони будуть рости і підтримувати так зростання економіки України? Не може бути такого надалі", - переконаний фінансист.

За словами Шпека, саме нереалістичні макропрогнози уряду і низька якість підготовки держбюджету генерують значні ризики для фінансового ринку, банки не готові брати на себе, а тому демонструють доволі стриману кредитну активність.

Реклама:

"На жаль, вся банківська система і НБУ стали заручником діяльності уряду та неякісної роботи неякісного бюджету. 10 місяців ми виконуємо доходи бюджету на 100% і більше відсотків, дефіцит бюджету був 1,7%. І тут настає день прозріння. Всі чиновники говорять, що бюджет не буде виконано, ВВП буде значно нижче, а дефіцит бюджету, з урахуванням потреб "Нафтогазу", Пенсійного фонду буде 5%. Розумні люди будуть готові вкладати в економіку такої держави? ", - риторично резюмував фінансист.

Як відомо, уряд затвердив макропоказники соціально-економічного розвитку на 2013 рік. Згідно із затвердженими макропоказниками, зростання ВВП за підсумком року очікується на рівні 3,4%, інфляція - 4,8%.

Як повідомлялося, Мінекономрозвитку пропонує у бюджеті-2013 курс гривні закласти на рівні 8,5 гривні за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!