Янукович знає, як подолати кризу

П'ятниця, 9 листопада 2012, 17:01

Поміркована фінансова політика й залучення інвестицій є ключовими інструментами подолання економічної кризи та забезпечення стабільності в державі.

Про це президент Віктор Янукович сказав в інтерв’ю кіпрській газеті "Філелефтерос", повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми навели порядок у державних фінансах: боргова політика є контрольованою і державний борг перебуває в економічно безпечних межах. Прийнято Бюджетний кодекс, яким встановлено чіткий механізм взаємодії центрального та місцевих бюджетів", - сказав Янукович.

Він додав, що крім того, влада реформувала податкову систему, чим заклала підґрунтя для подальших інвестицій в економіку.

Реклама:

"Податковий кодекс, який запрацював з минулого року, передбачає поступове зниження податкового навантаження на бізнес. Ставка податку на прибуток вже знижена з 25 до 21%, та в подальшому зменшиться до 16% у 2014 році. Ставка податку на додану вартість знизиться у 2014 році з 20 до 17%", - зазначив президент.

Він також наголосив, що в майже в 9 разів скорочена кількість дозвільних документів та скасовано ліцензування 30% видів господарської діяльності.

Янукович відзначив, що Україна є надійним партнером МВФ, своєчасно повертає позики та налаштована на подальшу ефективну і взаємовигідну співпрацю з Фондом.  

"Співпраця з МВФ є одним із пріоритетів діяльності української влади", - зазначив глава держави, додавши, що вона дозволяє Україні отримувати кредити для заходів, спрямованих на забезпечення фінансової стабільності в державі.

На переконання глави держави, ці заходи дадуть Україні можливість ефективно протидіяти кризі.  

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!