Рада НБУ просить Арбузова підтримати ліквідність банків

П'ятниця, 9 листопада 2012, 15:56

Рада НБУ рекомендує Нацбанку  підтримати ліквідність банків, які викуповували державні цінні папери в НАК "Нафтогаз України".

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті регулятора.

"З метою сприяння додержанню стійких темпів економічного зростання ... надавати через наявні монетарні інструменти та механізми  підтримку ліквідності банкам, з якими НАК "Нафтогаз України" здійснювала операції з продажу державних цінних паперів", - йдеться у повідомленні Ради НБУ.

Згідно з повідомленням, Рада НБУ вирішила вважати допустимим у четвертому кварталі 2012 року можливе відхилення в менший бік показника приросту монетарної бази порівняно з прогнозними орієнтирами, оскільки наявна динаміка основних макроекономічних показників відрізняється від офіційних прогнозних орієнтирів.

Реклама:

"Рада НБУ також рекомендувала ініціювати створення розрахункового центру з обслуговування договорів на фінансових ринках на базі ПрАТ "Всеукраїнський депозитарій цінних паперів", щоб забезпечити сприяння розвитку фондового ринку та стабільне здійснення розрахунків за фінансовими інструментами", - говориться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: