"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польща виступає проти нових проектів "Газпрому"

Четвер, 8 листопада 2012, 18:22

Польща виступає проти запуску в країні нових енергетичних проектів, пов'язаних з російським газом.

Про це заявив міністр держказначейства Польщі Миколай Будзановський, повідомляють "РИА-новости".

"Дозволи на створення якого-небудь місця для додаткових обсягів російського газу на території і кордонах Польщі не буде", - переконаний чиновник.

Раніше, заступник голови польського газового концерну PGNiG SA Радослав Дудзінський сказав, що "згода "Газпрому" зменшити ціну на газ для Польщі відкриває можливості для реалізації спільних проектів в енергетиці, зокрема для спорудження газової електростанції".

Реклама:

"Дозволи на створення якого-небудь простору для додаткових обсягів російського газу на території і кордонах Польщі не буде, я ніколи на це не погоджуся", - відрізав Будзановський, коментуючи пропозиції Дудзінського.

Міністр відзначив, що отримана Польщею знижка не має прецедентів у Європі. За його словами, завдяки договору з "Газпромом" ціна на газ для Польщі знизиться з 575 долларов за тисячу кубометрів до рівня "істотно нижче 500 доларів".

Таким чином, починаючи з 2013 року, Польща платитиме за газ 3,7 млрд доларів проти 4,6 млрд доларів на даний момент.

Нагадаємо, 6 листопада польська компанія PGNіG оголосила про домовленість з "Газпромом" щодо знижки на російський газ, який поставляється до Польщі, в розмірі більш як 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!