Зернотрейдери розраховують на безперешкодний експорт пшениці

Четвер, 8 листопада 2012, 17:34

Зерноторгові компанії України сподіваються на досягнення з Мінагропродом домовленості про безперешкодне вивезення з країни 5,5 млн тонн пшениці до 1 грудня поточного року.

Про це заявив президент Української зернової асоціації Володимир Клименко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми запропонували міністерству  збільшити обумовлений у меморандумі ліміт щодо пшениці до 5,5 млн тонн і встановити термін до 1 грудня", - сказав Клименко.

За словами Клименка, поки що є усна згода Мінагропроду з такою пропозицією учасників зернового ринку. При цьому він висловив сподівання, що її буде закріплено згідно з відповідним документом.

Реклама:

При цьому президент асоціації наголосив, що Мінагропрод повністю дотримується раніше досягнутих із учасниками зернового ринку домовленостей не обмежувати експорт зерна без їхнього відома.

Президент УЗА також повідомив, що наразі трейдери практично не укладають нових контрактів на експорт української пшениці, розуміючи, що він може бути обмежений.

Раніше Мінагропрод та зернотрейдери підписали меморандум, який передбачає, що у разі досягнення Україною експорту зерна в обсягах, передбачених балансами, міністерство залишає за собою право ініціювати обмеження зовнішніх постачань зернових. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!