"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці найчастіше купують електроніку і одяг в інтернеті

Четвер, 8 листопада 2012, 15:36

Українські інтернет-користувачі найчастіше купують в онлайн-магазинах електроніку і побутову техніку: серед тих, хто за останні 12 місяців робив покупки в мережі, таких 64%.

Про це свідчить дослідження онлайн-торгівлі в Україні, проведене компанією GfK Ukraine, передає "Інтефакс-Україна".

При цьому онлайн-покупці найбільш активно купують в інтернеті цифрові пристрої, аксесуари, малу побутову техніку, порівняно менш інтенсивно - велику побутову техніку, аудіо-та відеотехніку.

Згідно з дослідженнями, на другому місці онлайн-покупок знаходиться одяг - 42% онлайн-покупців купували цей товар.

Реклама:

Третє місце розділяють такі категорії товарів, як книги і диски, косметика і парфумерія, товари для дітей - приблизно чверть онлайн-покупців купували ці товари в онлайн-магазинах за останні 12 місяців.

Половина покупців розрахувалися за свою останню покупку готівкою при отриманні товару, і лише 15% онлайн-покупців здійснили платіж шляхом поповнення банківської карти продавця, 12% - картою на сайті магазину, менше 10% - за рахунком-фактурою у відділенні банку (або через інтернет -банкінг) або післяплатою.

Крім інтернет-магазинів, онлайн-покупці активно використовують інтернет-аукціони і сайти порівняння цін: 88% і 85% покупців, відповідно, користувалися цими ресурсами за останні 12 місяців.

Бар'єром для покупки взуття є необхідність його приміряти, а для косметики і парфюмерії - бажання "спробувати" товар і оцінити його особисто.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!