"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іспанці можуть стати основним інвестором українського LNG-терміналу

Четвер, 8 листопада 2012, 15:20

Іспанська компанія Enagas S.A. може виступити в якості основного інвестора будівництва терміналу з регазифікації зрідженого газу в Одеській області.

Про це повідомив куратор проекту Віталій Дем'янюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"На першому етапі Enagas може взяти участь у проекті в якості основного партнера держави", - сказав Дем'янюк.

Куратор уточнив, що при цьому частки Enagas і держави в консорціумі з будівництва терміналу можуть розподілитися в співвідношенні 75% на 25% відповідно.

Реклама:

"Надалі розподіл часток може істотно змінитися - це нормальна європейська практика", - зазначив Дем'янюк.

"Куратор нацпроекта уточнив, що в подальшому до складу консорціуму можуть увійти також інші гравці. Наприклад, інтерес до участі в проекті проявляють корейська компанія Kogas, американська Excelerete Energy і одна з катарських компаній", - пише агентство.

Дем'янюк також повідомив, що ДП "LNG-термінал" на сьогодні веде переговори з 8 компаніями про постачання газу на майбутній термінал. Серед них, зокрема, Total, BP, британська BG Group, Kogas, іспанська Gas Natural і американські компанії.

"На 1 січня 2015 року, коли закінчиться перший етап будівництва, ми повинні розраховувати на підписані контракти", - резюмував куратор нацпроекта.

Нагадаємо, будівництво LNG-терміналу в Україні розділене на два етапи. На першому етапі (запуск - 2016 рік) буде задіяно судно-термінал потужністю 5 млрд куб. м газу в рік. На другому етапі (запуск - 2018 рік) буде побудований наземний термінал потужністю 10 млрд куб. м газу в рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: