S&P присвоїло рейтинги очікуваному випуску облігацій Києва

Вівторок, 6 листопада 2012, 16:16

S&P присвоїла амортизованому пріоритетному незабезпеченому випуску облігацій рейтинг боргових зобов'язань "B-", а також рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту "4".

Про це йдеться в повідомленні S&P, передає "УНІАН".

Водночас S&P помістило рейтинг в список CreditWatch ("рейтинги на перегляді") з "Негативним" прогнозом.

У повідомленні вказується, що відповідно до критеріїв рейтингового агентства рейтинг боргових зобов'язань за облігаціями з рейтингом очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту "4" прирівнюється до кредитного рейтингу емітента.

Реклама:

Рейтинг запланованого випуску, таким чином, прирівнюється до довгострокового кредитного рейтингу Києва (B-/Watch Негативний/--), який також знаходиться в списку CreditWatch з "Негативним" прогнозом внаслідок затягнутості процесу рефінансування виплат за єврооблігаціями у розмірі 250 млн доларів терміном погашення в листопаді 2012 року.

Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу "4" відображає наші очікування середнього (30%-50%) рівня відшкодування боргу після дефолту.

У S&P нагадали, що наприкінці 2012 року Київ планує випустити боргові зобов'язання об'ємом 2 млрд гривень і терміном погашення в кінці 2015 року.

Облігації матимуть фіксований купонний дохід не вище 15,25%.

За інформацією S&P, рейтинги Києва відображають волатильну і недофінансовану українську систему міжбюджетних відносин, яка обмежує фінансову гнучкість міста, високий рівень витрат на обслуговування і погашення боргу, дуже негативні показники ліквідності, високе боргове навантаження і пов'язані з нею валютні ризики. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: