"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Держстаті кажуть, що зростання цін в промисловості впало на 1,5%

Вівторок, 6 листопада 2012, 16:03

Ціни в промисловості України в жовтні знизилися на 1,5% після зростання на 0,2% у вересні і 0,5% - у серпні.

Про це повідомила Державна служба статистики, передає "Інтерфакс-Україна".

За його даними, у річному вимірі (по відношенню до аналогічного місяця минулого року) їх зростання прискорилося до 0,6% порівняно з 0,3% за підсумками вересня.

Держстат уточнює, що за десять місяців цього року ціни виробників в Україні збільшилися на 1,8%.

Реклама:

Згідно з даними відомства, у видобутку корисних копалин, крім паливно-енергетичних, ціни в жовтні обвалилися на 11,5%, у тому числі на підприємствах з видобутку залізних руд - на 13,5%.

 Разом з тим у видобутку паливно-енергетичних корисних копалин продукція подорожчала на 1,8%, зокрема у видобутку нафти - на 12,8%.

Продукція підприємств переробної промисловості в минулому місяці подорожчала на 0,2%.

Найбільше зростання цін (на 1,5-0,3%) спостерігався в хімічному виробництві, целюлозно-паперовому виробництві, видавничій діяльності, виробництві будматеріалів, електричного, електронного та оптичного устаткування. У той же час у виробництві коксу і продуктів нафтопереробки ціни знизилися на 1,5%.

За даними Держстату, в жовтні-2012 у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів ціни зросли на 0,7%, у тому числі у виробництві тютюнових виробів - на 6,2%, борошномельно-круп'яних виробів, рослинних і тваринних жирів - на 1,4%, молочних продуктів - на 1,2%.

Разом з тим на 2,8% знизилися ціни у виробництві цукру.

У жовтні порівняно з вереснем 2012 року в виробництві і розподілі електроенергії, газу і води зафіксовано зниження тарифів на 4,7% за рахунок здешевлення електроенергії на 5,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: