У Азарова вирішили перекрити офшорний відтік капіталів до Кіпру

Вівторок, 6 листопада 2012, 15:26

Кабмін схвалив проект конвенції між урядом України і Кіпру про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Як зазначається, підписати відповідні документи уповноважено міністра закордонних справ Костянтина Грищенка.

Як відомо, наразі діє угода про уникнення подвійного оподаткування, яка була підписана ще за часів СРСР.

Реклама:

"Конвенція суттєво змінить ситуацію і має стати на перепоні цього офшорного витоку. Документ покликаний стати надійним запобіжником як щодо ухилення від сплати податків, так і уникнення подвійного оподаткування", - йдеться у повідомленні Кабміну.

Також передбачається, що підписання конвенції "сприятиме взаємному зменшенню податкових перешкод для закордонних інвестицій і торгівлі".

Як повідомили в уряді, внаслідок підписання документа "підприємці обох країн отримають гарантії, що прибутки, одержані від підприємницької діяльності на території іншої країни, не підлягатимуть подвійному оподаткуванню".

"Конвенція також гарантує, що підприємці однієї держави будуть оподатковуватись в іншій державі за тих же умов, що й підприємці іншої держави", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, голова Державної податкової служби Олександр Клименко заявив, що на офшорних схемах Україна втрачає близько 100 млрд гривень.

Раніше, Клименко заявив, що ДПС спільно з Нацбанкомбудуть створювати перешкоди для незаконного виведення в офшори і країни з пільговим оподаткуванням до 10 млрд доларів щорічно.

Як повідомлялося, Кіпр залишається головною країною-інвестором України, обсяг інвестицій якої становить 14,5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: