Кабмін пропонує ввести акцизи на бензол та метиловий спирт

Понеділок, 5 листопада 2012, 17:23

Кабмін пропонує включити в підакцизні товари бензол сирий кам'яновугільний і метанол технічний (метиловий спирт).

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Як зазначається у повідомленні, 5 листопада Кабмін схвалив проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України", яким пропонує включити в підакцизні товари бензол сирий кам'яновугільний і метанол технічний (метиловий спирт).

Законопроект був розроблений Міненерговугілля з метою запобігання виробництва деякими суб'єктами господарювання контрафактних моторних палив з додаванням бензолу метилового спирту, і з метою збільшення надходжень до державного бюджету.

Реклама:

Протягом 2011 року в Україні було вироблено близько 160 тис тонн бензолу сирого кам'яновугільного, при цьому лише близько 34 тис тонн було спрямовано на одержання продуктів органічного синтезу.

Таким чином, за даними уряду, майже 125 тис тонн бензолу було направлено, в тому числі, на виробництво контрафактних моторних палив.

Зауважимо, що концентрація бензолу вища, ніж це передбачено державними стандартами на моторні палива, призводить до значного збільшення забруднення навколишнього середовища при роботі двигунів внутрішнього згоряння та несе загрозу для здоров'я та життя людей.

Які ставки акцизів пропонується ввести на бензол та метиловий спирт - не вказується.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: