У Колеснікова планують розмістити євробонди на мільярди

Понеділок, 5 листопада 2012, 16:23

"Укрєвроінфрапроект" доручило ДП "Фінансування інфраструктурних проектів" вжити заходів щодо термінового розміщення за кордоном облігацій під державні гарантії на суму до 5,2 млрд гривень.

Про це йдеться у матеріалах "Фінінпро", передає "Інтерфакс-Україна".

"Враховуючи необхідність завершення робіт із підготовки стадіонів і аеропортів, а також фінансування виконання робіт, розпочатих у 2011-2012 роках, завершення яких передбачається згідно з планами і титулами будов у 2012 році, існує необхідність залучення додаткових джерел фінансування в поточному році", - йдеться у повідомленні.

Згідно з ними наказ "Укрєвроінфрапроект" "Про організацію емісії за кордоном боргових цінних паперів (облігацій) ДП "Фінінпро" під державні гарантії для фінансування завдань і заходів Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фіналі частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу" було підписано 26 жовтня.

Реклама:

"Фінінпро" в рамках підготовки до випуску єврооблігацій вирішило найняти міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service для рейтингової оцінки нових облігацій, аргументуючи вибір процедури закупівлі в одного учасника тим, що саме Moody's оцінював попередні випуски єврооблігацій "Фінінпро".

Вартість послуг рейтингового агентства становитиме 65 тис доларів.

"Фінінпро" створено згідно з наказом Національного агентства з підготовки та проведення в Україні Євро-2012 ("Укрєвроінфрапроект") для здійснення залучення коштів під держгарантії. Головним розпорядником коштів виступав "Укрєвроінфрапроект", до сфери управління якого входить "Фінінпро".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: