"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держфінінспекція оголосила війну псевдочорнобильцям

Понеділок, 5 листопада 2012, 16:00

Держфінінспекція провела ревізії у Пенсійному фонді та його підрозділах щодо нарахувань пенсій псевдочорнобильцям.

Про це повідомляє Державна фінансова інспекція, передає прес-служба Кабміну.

Згідно з повідомлення, під час ревізій було виявлено порушень, що призвели до збитків державного бюджету, на суму понад 63 млн гривень.

Крім того, установлено 1 575 випадків непідтвердження статусу учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи.

Реклама:

Зокрема, за результатами контрольних заходів в управліннях Пенсійного фонду в 6 областях і в Києві  встановлено понад 100 випадків визначення статусу та призначення виплати пенсії на підставі довідок МСЕК, які не зареєстровані в облікових регістрах відповідної МСЕК, зареєстровані на інших громадян або видані на підставі недійсної медичної документації.

На підставі цих довідок громадянам було виплачено пенсії на суму понад 7 млн гривень.

В управліннях ПФ в 12 областях та АР Крим і м. Севастополь установлено непоодинокі випадки нарахування та виплати пенсії на підставі судових рішень, що базувалися на документах, достовірність яких ревізійними діями не підтверджена. Унаслідок цього громадянам виплачено пенсії (доплат до пенсії) на загальну суму 6,7 млн гривень.

Під час контрольних заходів в управліннях ПФ у 10 областях, у містах  Києві та Севастополі встановлено 132 випадки встановлення статусу учасників ліквідації аварії на ЧАЕС на підставі довідки про підвищену заробітну плату, факт виплати якої не підтверджено.

Як наслідок – громадянам незаконно виплачено пенсії та доплат до пенсії на загальну суму 7,4 млн гривень.

Виявлено 344 випадки безпідставного надання статусу потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи громадянам, які фактично перебували за межами зони відчуження або взагалі за межами України. Це призвело до незаконних виплат пенсій та доплат до пенсії майже на 6,9 млн гривень.

Практично в кожній області виявлені випадки невідповідності документів, наданих для встановлення статусу й призначення пенсій, записам у трудових книжках (особистих картках, наказах на відрядження тощо).

Через це громадянам незаконно виплачено пенсії та доплати до пенсій на суму 20,5 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: