Великобританію "обплутають" супермережею WiFi

П'ятниця, 30 листопада 2012, 14:39

Влада країни вирішила забезпечити безкоштовним бездротовим інтернетом всіх жителів великих міст.

Про це передають "Вести".

Згідно з повідомленням, 30 листопада Virgin Media Business виграла конкурс на створення перших супермереж за межами Лондона.

"Доступ до них отримають 1,2 млн жителів міст Лідс і Бредфорд. Незважаючи на те що проектом керуватиме підрозділ Virgin, працююче з корпоративними клієнтами, звичайні користувачі теж зможуть користуватися системою", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як відзначає видання, все більше телекомунікаційних гігантів звертають увагу на WiFi, так як з ним значно простіше працювати і немає необхідності нескінченно битися за частоти, як це відбувається в сфері мобільних мереж. Перекидання потужностей на WiFi допомагає "розвантажити" мережу.

Раніше Virgin Media отримала право розгорнути систему WiFi у лондонській підземці. А ось Вестмінстер підключив до бездротового інтернету мобільний оператор O2.

У програмі супермереж беруть участь 10 міст, держава виділила з бюджету 150 млн фунтів стерлінгів на WiFi-проект.

"Примітно, що Virgin Media Business буде продавати право доступу до своєї мережі іншим телекомам, а виручку розділить з владою. Таким чином, безкоштовний бездротовий інтернет може стати не тільки інноваційним, але і вигідним бізнесом", - зазначається у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: