Імпорт птиці в Україні знизився – Держстат

Субота, 3 листопада 2012, 12:07

У вересні імпорт м'яса птиці знизився порівняно з попереднім місяцем і становив 8,8 тис тонн проти експортованих 9,3 тис тонн.

Про це сказала експерт з ринків м'яса і м'ясопродуктів Українського клубу аграрного бізнесу Єлизавета Святківська, посилаючись на дані Держстату, передає "УКРІНФОРМ".

"До кінця року підприємства експортують близько 65 тис тонн м'яса птиці, тоді як імпорт перевищить 110 тис тонн", - зазначила експерт.

Водночас, на її думку, переломити ситуацію цьогоріч ще не вдасться.

Реклама:

Зростання експортної складової, вважає аналітик, відбулося за рахунок збільшення поставок до країн СНД (Казахстану, Молдови, Росії), на які припало більш як 80% продукції. Вітчизняні експортери також нарощують свою присутність на ринках Грузії, Ліберії, В'єтнаму.

Святківська поінформувала, що у серпні поточного року дозвіл на експорт у країни Митного союзу отримали Миронівська птахофабрика, у вересні - "Агромарс", "Птахокомплекс Дніпровський", "Тавр плюс", а також має право поставляти продукцію птахофабрика "Снятинська Нова".

Можливість нарощувати обсяги експорту сприятиме збереженню стабільних цін на птицю. Так, з початку року вартість птиці практично не переглядалася і становила 19,3-19,6 грн/кг (тушка курки).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!