Тігіпко наказав чиновникам виплатити зарплатні борги

Четвер, 29 листопада 2012, 17:11

Центральна і місцева влада мають докласти максимум зусиль для виплати заборгованості по зарплаті працівникам бюджетних установ.

Про це віце-прем’єр-міністр соцполітики Сергій Тігіпко заявив під час проведення всеукраїнської селекторної наради, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

"Зарплати лікарів, вчителів, інших працівників бюджетних установ - це захищені видатки, які мають здійснюватись у будь-якому разі. Усі необхідні для цього кошти будуть перераховані місцевим бюджетам", - зазначив Тігіпко.

За його словами, на засіданні уряду прийняте рішення виділити кошти, достатні для покриття зарплатної заборгованості.

Реклама:

Тігіпко зобов’язав представників регіональної влади оперативно реагувати на проблеми із виплатою зарплат і негайно інформувати про них уряд.

Віце-прем’єр висловив упевненість, що до нового року всі виплати будуть здійснені і всі області будуть дотримуватись ритмічного графіку виплат.

Нагадаємо, за даними держаказначейства, місцеві бюджети заборгували казначейству 5,49 млрд гривень, а Пенсійний фонд - 49,8 млрд гривень.

Як повідомлялося, прем`єр-міністр Микола Азаров нещодавно визнав, що додатковий ресурс, який був наданий областям з держбюджету минулого місяця, спрямовувався не на зарплату, а на інші видатки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: