Міноборони очолило рейтинг "цікавих" закупівель

Четвер, 29 листопада 2012, 15:24

Міноборони очолило рейтинг "цікавих" закупівель, які не стали тендерами, тому що не дотягли до граничної суми.

Про це йдеться в рейтингу "цікавих" закупівель складеному експертами Центру політичних студій та аналітики, передає Forbes.ua

Згідно з рейтингом, Міноборони під керівництвом Дмитра Саламатіна за 99, 999 тис гривень придбало мітли та щітки для прибирання у ТОВ "Монца Консалтинг".

"Причому, крім мітел та щіток, та ж фірма - і за тією ж символічною вартістю - поставила нинішньому році міністерству і багато інших, не пов'язаних між собою товарів: вогнегасники на 99,999 тис гривень, пожежні рукави на 99,999 тис гривень, шифер - на 99,999 тис гривень", - йдеться у рейтингу.

Реклама:

На другому місці в рейтингу попинилося відомство Олександра Лавриновича.

Як повідомляється, на 99,999 тис гривень Мін'юст у поточному році вирішив забезпечити себе періодичними виданнями. А на додачу до них підлеглі міністра придбали собі флешки на 99,98 тис гривень, а на 90,4 тис гривень-скріпки, затискачі та скоби.

Головний фінансист України Юрій Колобов зайняв почесне третє місце в рейтингу експертів. "Свої" 99,999 тис гривень Мінфін запланував витратити на архівні коробки, пакети та папки.

Мінекології на чолі з Едуардом Ставицьким опинилося на четвертому місці в рейтингу. Так у відомстві, суму в 99,99 тис гривень запланували витратити на таксі для керівного складу.

МОЗ під керівництвом Раїси Богатирьової в 2012 році вирішив витратити 99,99 тис гривень на проведення телефонних (селекторних) нарад. І ще 97, 8 тис гривень повинні "піти" на інші телефонні послуги, наприклад, техобслуговування АТС.

Шосте місце в рейтингу дісталося Міністерству інфраструктури. Глава відомства Борис Колесніков придбав паперові канцелярські приналежності за 99,923 тис гривень та канцелярське приладдя ще за 99,893 тис гривень.

"За даними "Вісника державних закупівель", на 5 грудня 2012 Мінінфраструктури оголосило відкриті торги по закупівлі паперового канцелярського приладдя. За інформацією службовців, близьких до комітету конкурсних торгів міністерства, на цей раз вартість порції канцелярії обійдеться платникам податків в 250 тис-300 тис гривень", - йдеться в повідомленні.

Почесне місце МНС на чолі з Віктором Балогою забезпечила спрага поліпшення свого веб-порталу. Підопічні Балоги вирішили витратити 99,3 тис гривень на "настройку комплексної системи захисту інформації" на веб-порталі МНС. Крім того, ще 98,1 тис гривень має бути витрачено на "проведення обстежень" захисту інформації на веб-порталі МНС, і 97,6 тис гривень - щоб провести "держекспертизу" системи її захисту.

Службовці культури під керівництвом Михайла Кулиняка потрапили до рейтингу завдяки своїм інформаційним апетитам. У нинішньому році 99,1 тис гривень міністерство Кулиняка витратить на консультування у сфері захисту інформації. До того ж гроші платників податків будуть витрачатися і на інші комп'ютерні втіхи:

99 тис гривень - на обслуговування комп'ютерної техніки;

98,96 тис гривень - на послуги консультування щодо програмного забезпечення;

98 тис гривень - на послуги щодо переформатування способу внесення інформації в базу даних культурних цінностей.

Дев'яте місце в рейтингу Мінагропрод забезпечила закупівля на 99 тис бюджетних гривень копіювальних послуг. При тому, що ще 95 тис гривень витрачено на придбання та перезарядку картриджів для копіювальної техніки в міністерстві.

Як пише видання, за законом "Про здійснення державних закупівель", видатки органів виконавчої влади на товари вартістю 100 тис гривень і вище повинні проходити через особливі процедури - тендери. Все, що менше 100 тис гривень, чиновники можуть витрачати на свій розсуд, самостійно вибирати постачальника і платити йому засобами з держбюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!