Держказначейство звинувачує регіони у відсутності грошей

Четвер, 29 листопада 2012, 11:34

На сьогоднішній день місцеві бюджети заборгували Держказначейству 5,49 млрд гривень, а Пенсійний фонд - 49,8 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державного казначейства, передають "Комментарии".

Згідно з повідомленням, такі борги у місцевих бюджетів по відношенню до Держказначейства накопичилися через те, що "протягом поточного року замість дотримання рекомендацій Уряду по жорсткому режиму економного та раціонального використання бюджетних коштів, місцевою владою триває відволікання ресурсу на не першочергові потреби, наприклад, розміщення коштів на депозитні рахунки в банківських установах".

Як зазначили у відомстві, з початку року місцевими органами влади розміщено на депозитах коштів місцевих бюджетів на суму 4,84 млрд гривень, залишок яких на рахунках у банківських установах станом на 01.11.2012 року становив 2,18 млрд гривень, що протягом року істотно звужує можливості єдиного казначейського рахунку.

Реклама:

У Держказначействі відзначають, що за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку протягом року забезпечувалося здійснення видатків державного і місцевих бюджетів.

"Крім того, погашення та обслуговування державного боргу, здійснення видатків державних цільових фондів, а також надання за погодженням з Мінфіном позик для покриття тимчасових касових розривів місцевих бюджетів, Пенсійного фонду та для надання середньострокових позик місцевим бюджетам", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше читачі повідомили "Економічній правді", що з кінця вересня казначейство не перераховує кошти,  хоча  бюджетні організації мають кошти на рахунках і друкують платіжки.

Нагадаємо, 24 липня Асоціація міст України звернулася до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням вирішити проблему безпідставних затримок і блокування їх платежів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: