СОТ просить Україну відкликати заявку на перегляд тарифних зобов'язань

Середа, 28 листопада 2012, 18:42

Держави - члени Світової організації торгівлі закликають Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних зобов'язань.

Про це йдеться у відповідній заяві СОТ, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається у повідомленні, відповідну заяву, яку  представила Австрія підтримали 23 делегації: Бразилія, Канада, Чилі, Колумбія, Хорватія, Європейський Союз, Гватемала, Ісландія, Японія, Корея, Ліхтенштейн, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Норвегія, Оман, Парагвай, Сінгапур, Швейцарія, Туреччина, США, Гонконг і Китай.

"Ці країни закликали Україну в інтересах багатосторонньої торговельної системи та світової економіки відкликати своє повідомлення та повторно обговорити свої тарифи на велику кількість продуктів. Вони сказали, що повідомлення України охоплює 371 тарифне найменування, що виходить за рамки обсягу, передбаченого тарифними переговорами СОТ", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Крім того, як повідомляє агентство, делегації  також зауважили, що незрозуміло, якою мірою Україна зможе компенсувати це іншим членам організації, як це передбачають ці положення.

"В СОТ наголошують, що країни, які підтримали заяву, висловили занепокоєння відсутністю прозорості в цьому питанні з боку України", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: