Нацбанк вітає макпропрогноз Азарова

Середа, 28 листопада 2012, 16:02

Нацбанк вітає макроекономічний прогноз уряду на 2013 рік.

Про це заявив керівник групи радників голови Нацбанку Валерій Литвицький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Прагнення забезпечити зниження інфляції довготривалу стійку лінію - це правильна політика. Чим менше роками інфляційний податок, тим легше Нацбанку проводити процентну політику", - сказав Литвицький.

"Що стосується економічного зростання, то ми зацікавлені, щоб об'єктивне уповільнення економіки не перетворилося в новий спад, і найголовніше завдання - цього не допустити", - додав керівник групи.

Реклама:

Керівник групи радників голови НБУ додав, що наскільки оптимістичні оцінки уряду щодо економічного зростання, покаже фініш цього року і перші, найважчі, місяці наступного року.

"Дуже багато буде залежати від бази, яка буде закладена в листопаді-грудні цього року, і старту в січні-лютому. Більш ясними будуть тенденції змін у світовій економіці, на які покладає великі надії глобальне економічне співтовариство", - пояснив Литвицький.

На його думку, дуже важливо вже за підсумками перших місяців майбутнього року відреагувати на те, як ведуть себе, порівняно з прогнозом, основні макроекономічні параметри, на яких тримається вся конструкція державного бюджету, та своєчасно вносити корективи, якщо буде така необхідність.

"Дуже важливо не затягувати ці кроки, якщо вони необхідні, так як пізні корективи можуть виявитися безрезультатними", - підкреслив радник глави НБУ, навівши як негативний приклад 2012 рік.

Як відомо, 28 листопада уряд України затвердив макропрогноз на 2013 рік, що передбачає прискорення зростання ВВП до 3,4% при збільшенні інфляції до 4,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: