"Чорноморнафтогаз" знову накупив товарів в 44 рази дорожче

Вівторок, 27 листопада 2012, 08:48

ПАТ "Чорноморнафтогаз" 16 листопада за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ "Індекстрейд Україна" на придбання товарів та послуг на загальну суму 15,06 млн гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Як зазначається у повідомленні, придбано устаткування за 12,52 млн гривень та послуги з поточного ремонту блочних турбодетандерних холодильних агрегатів Управління підземного зберігання газу за 2,54 млн гривень.

"Труборізка Grainger 4CW54 в США коштує 32 долари, а в Україні вже 1,5 тисячі доларів.

Реклама:

Окремі види устаткування придбано по цінам, які значно перевищують ринкові. Наприклад, труборізку Grainger 4CW54 з параметрами 1/8 to 1 in. od придбано за 11 455 гривень. Разом з тим ця труборізка у виробника з США коштує 32 долари, або близько 260 гривень, що в 44 рази дешевше від тендерної ціни "ЧНФ", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше "Чорноморнафтогаз" придбав у "Індекстрейд Україна" запчастини для дизельних двигунів по цінам, які 20-160 разів дорожче від ринку.

Фірма "Індекстрейд Україна" до квітня цього року була зареєстрована на Олександра Недорізанюка з села Красногірка Житомирської області. Однак напередодні тендеру компанія отримала нового власника – Володимира Стрельченка з м.Антрацит Луганської обл. При цьому статутний капітал було збільшено зі 100 гривень до 7,6 млн гривень.

Після зміни засновника ТОВ "Індекстрейд Україна" почало вигравати тендери в системі "Нафтогазу", отримавши за три місяці підряди на 116,99 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!