Китайська автокорпорація тікає з України через погані умови

Понеділок, 26 листопада 2012, 16:46

Китайська автомобілебудівна компанія Geely Corporation не має наміру будувати завод зі складання автомобілів в Україні.

Компанія також припиняє випуск Geely на Кременчуцькому автоскладальному заводі (КрАСЗ), що належить корпорації АІС (підконтрольна "регіоналу" Дмитру Святашу), передає УНІАН з посилання на повідомлення КрАСЗ.

"Компанія Geely вибирає для будівництва свого нового заводу не Україну, а сусідню - Білорусь, тому що там умови розвитку компанії вигідніші, і є держпрограма підтримки", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, перші білоруські Geely можуть бути випущені вже в 2013 році.

Реклама:

"Заводи в Білорусі, Індії та Бразилії відкриваються за підтримки місцевого уряду", - заявив директор Geely з торгово-економічних питань в європейському регіоні Ян Сяолінь.

Як сказано у повідомленні, Geely Corporation володіє 9 заводами в Китаї та інших країнах світу, технологічними центрами, науково-дослідним інститутом, брендом Volvo Cars.

Щорічний обсяг виробництва Geely становить понад 600 тис автомобілів, які експортуються більш, ніж в 50 країн світу, серед яких: США, Росія, Україна, країни Південно-Східної Азії.

Виробництво автомобілів Geely було налагоджено на Кременчуцькому автоскладальному заводі з 2007 року, і за даний період, обсяг виробленої продукції перевищив 30 тис одиниць.

Як повідомлялося, за даними таких установ як Альфа-банк, ВТБ банк і Укрсиббанк, корпорація "АІС" заборгувала їм близько 250 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: