"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Захарченко хоче забрати собі економічні злочини

Понеділок, 26 листопада 2012, 15:49

Голова МВС Віталій Захарченко хоче, щоб всі повноваження по боротьбі з економічними злочинами передали держслужбі боротьби з економічною злочинністю МВС.

Про це міністр заявив в інтерв'ю виданню "Експерт".

"З набранням чинності нового КПК всі економічні злочини будуть розслідувати органи внутрішніх справ. Тому я дотримуюсь тієї точки зору, що доцільно збільшувати цей напрямок у рамках міністерства. Адже зараз у нас в державі економічними злочинами займається 5 відомств", - сказав Захарченко.

На його думку, УБОЗ економікою не повинен займатися, а функцію з економічних злочинів слід передати держслужбі боротьби з економічною злочинністю МВС

Реклама:

Міністр вважає за необхідне визначитися, якщо все-таки така структура буде створена на базі департаменту держслужби, чи варто надавати їй самостійний статус або залишити у віданні міністерства.

Він зазначив, що не бачить необхідності створювати нові структури, оскільки існуючі можуть виконувати необхідні функції.

Нагадаємо, нещодавно голова МВС попросив президента Віктора Януковича збільшити у 2013 році видатки для МВС майже на мільярд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: