Швейцарія залишить іноземних олігархів без пільг

Понеділок, 26 листопада 2012, 13:54

У Швейцарії на даний момент готується референдум щодо скасування податкових пільг для іноземців зі значними капіталами, які проживають на території конфедерації.

Про це передає Euromag.

Згідно з повідомленням, органи влади країни визнали дійсними понад 103 тисяч підписів, які були зібрані на підтримку цієї ідеї, за місцевим законодавством для того, щоб питання було винесено на загальне голосування, потрібно зібрати не менше 100 тисяч підписів.

Так, швейцарцям пропонується внести правки до основного закону країни, який скасував би так званий акордний податок, що дозволяє іноземцям, які проживають в Швейцарії, але не займаються в ній ніякою професійною діяльністю, сплачувати податок за фіксованою ставкою.

Реклама:

Повідомляється, що скасування податку поставить під загрозу не менш 22 000 робочих місць і може призвести до масового відходу з країни забезпечених іноземців.

В їх число входять засновник компанії IKEA Інгвар Кампрад, співаки Філ Коллінз, Джонні Холлідей, Шарль Азнавур, гонщики F-1 Фернандо Алонсо і Міхаель Шумахер. Останній, у свою чергу, вже пригрозив, що покине Швейцарію у разі скасування подібного податку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: