АМКУ оштрафував Львівський ЛГЗ за горілку Absolut

Понеділок, 26 листопада 2012, 11:42

Антимонопольний комітет України оштрафував ЗАТ Львівський лікеро-горілчаний завод на 100 тис гривень за недобросовісну конкуренцію.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Згідно з повідомленням, виробник горілчаної продукції використовував позначення ABSOLUT і дизайн зовнішнього оформлення пляшки, який раніше почав застосовувати його конкурент - іноземна компанія Абсолют Компані Актіеболаг (м. Стокгольм, Швеція).

Це стосується продукції Львівського лікеро-горілчаного заводу під назвами: ABSOLUTE LVOV, ABSOLUTE LVOV GOLD і ABSOLUTE LVOV PLATINUM.

Реклама:

"Оскільки компанія Абсолют Компані Актіеболаг не надавала відповідної згоди на використання позначення, зазначені дії суспільства визнані порушенням конкуренційного законодавства", - заявили в АМКУ.

Як наголошується в повідомленні, така поведінка могло призвести до змішування діяльності обох виробників. При визначенні розміру штрафу враховано, що суспільство визнало та припинило порушення.

21 листопада компанії уклали мирову угоду, згідно з яким Львівський лікеро-горілчаний завод провів інвентаризацію спірної продукції і вжив заходів щодо вилучення цієї продукції з підприємств торгівлі і громадського харчування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: