"Мечел" зупинив український ДЕМЗ через складнощі на ринку

П'ятниця, 23 листопада 2012, 17:55

Російська група "Мечел", що володіє в Україні ПрАТ "Донецький електрометалургійний завод", зупинила підприємство до весни у зв'язку зі складною ситуацією на ринках металопродукції.

Про це заявило поінформоване джерело, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами джерела, завод не виплавляє сталь з 16 листопада. При цьому співрозмовник агентства не уточнив термінів простою заводу.

"Ми накопичуватимемо метал для подальшої роботи", - додав він.

Реклама:

"Режим тимчасового призупинення виробництва Донецького електрометалургійного заводу введено у зв'язку зі зростанням витрат виробництва і зниженням його рентабельності, пов'язаними зі стійким зростанням цін на основну сировину заводу - брухт чорних металів - на тлі сезонного накопичування його запасів сталевиробниками України", - йдеться офіційному повідомленні "Мечела".

У прес-релізі також зазначається, що заробітну плату в повному обсязі виплачуватимуть тим співробітникам, які протягом періоду призупинення будуть задіяні в заходах із підтримання працездатності обладнання та його технічне обслуговування.

"З метою збереження робочих місць іншим працівникам, не зайнятим у регламентних роботах, буде оплачено час простою або надані відпустки відповідно до трудового законодавства", - повідомила прес-служба.

"Мечел" запевняє, що тимчасове призупинення виробництв не вплине на обсяги реалізації продукції, а постачання за всіма контрактами здійснюватимуться зі складів у нормальному режимі.

Запуск виробництва "Мечел" пов'язує з нормалізацією ринкової кон'юнктури.

ПрАТ "Донецький електрометалургійний завод" (раніше Донецький міні-металургійний завод "ІСТІЛ (Україна)") - сучасне металургійне підприємство, побудоване за принципом міні-заводу із неповним металургійним циклом. До його складу входять електросталеплавильний, обжимний та копровий цехи.

Виробничі потужності ДЕМЗ надають можливість виплавляти понад 1 млн тонн сталі на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: