"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Українські банки у жовтні продемонстрували найкращий результат

Четвер, 22 листопада 2012, 17:53

За підсумками жовтня українські банки отримали сукупну чистий прибуток у розмірі 1 млрд гривень і за підсумками 10 місяців цей показник склав 3,8 млрд гривень, що краще ніж 5,2 млрд збитків, понесених за аналогічний період минулого року.

Про це заявила старший аналітик Dragon Capital Анастасія Туюкова.

"У жовтні банки продемонстрували найкращий результат з початку року, який згенерував максимальний прибуток за місяць, що в цілому відповідає сезонно більш сильним результатам в четвертому кварталі, але, з іншого боку, дивує, враховуючи обмежену ліквідність локального грошового ринку та слабку економічну активність в країні" , - повідомила Туюкова.

На думку експерта, зростання прибутковості минулого місяця було пов'язане з деяким зниженням відрахувань в резерви під проблемну заборгованість і підвищенням чистого процентного доходу і, схоже, його сформували кілька установ, які мали кращі умови доступу до гривневої ліквідності.

Реклама:

"Динаміка проблемних позик продовжила демонструвати волатильність, припускаючи відсутність радикального поліпшення в якості активів до кінця року. Сукупна адекватність капіталу банківського сектора залишається на високому рівні, перевищуючи мінімально необхідний показник майже в два рази", - сказала Туюкова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!