Споживчі ціни залишилися на рівні минулого року - експерти

Четвер, 22 листопада 2012, 17:39

У жовтні споживчі ціни в Україні залишилися на рівні річної давності, оскільки продовжилося зниження цін у сегменті продовольчих товарів.

Про це йдеться в аналітичному огляді Sberbank Investment Research.

Відповідно до огляду, в результаті річне зростання індексу споживчих цін було нульовим, а з початку поточного року інфляція за десять місяців сповільнилася до 0,7%.

"Ціни на продукти харчування за жовтень знизилися на 0,1%, а за рік - на 2%, що в основному зумовлено збільшенням пропозиції свіжих продуктів. При цьому середні ціни на перероблені продукти (наприклад, хліб і вироби з борошна) за місяць незначно підросли (на 0,1%). Ціни на паливо за місяць підвищилися на 0,9%, а за рік - на 6,8% (для порівняння, у вересні зростання склало відповідно 1,5% і 6,7%)" , - говориться в огляді.

Реклама:

На думку експертів, враховуючи тенденції останнього часу і затримку з підвищенням регульованих тарифів на електроенергію, газ і опалення, можна припустити, що інфляція залишиться низькою і за підсумками року навряд чи перевищить 1%.

"Жорстка кредитно-грошова політика і подальше уповільнення зростання приватного споживання також будуть обмежувати інфляційний тиск", - говориться в огляді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!