Ізраїльські інвестори націлилися на Україну

Четвер, 22 листопада 2012, 15:51

Ізраїльські інвестори мають намір вкласти до 15 млн євро в завод з переробки риби в Україні.

Про це пише видання "Дело".

Як повідомляє видання, ізраїльські інвестори і виробники обладнання з промислового вирощування риби зацікавилися українським ринком і домовилися з інвестиційною компанією ICOM Capital (Київ) про пошук українських партнерів.

За словами керуючого партнера ICOM Capital Юрія Костоглодова, в першу чергу, ізраїльська сторона зацікавлена ​​знайти в Україні партнера, який відповідає їх баченню.

Реклама:

"Це ряд умов, але як мінімум це має бути велика компанія, що має успішний досвід діяльності в даній галузі та готова до розширення своєї частки на ринку, - говорить Юрій Костоглодов. - Що стосується обсягів, то це до 15 млн євро інвестицій в завод з виробничою потужністю до 1,5 тис тонн продукції в рік".

У компанії ICOM Capital відзначають, що в даний час проблема задоволення попиту на рибну продукцію у світі все частіше вирішується не за рахунок її вилову, а за рахунок вирощування на індустріальній основі.

"В Україні ж сучасних підприємств, що займаються переробкою рибної продукції, отриманої на власних виробничих потужностях з використанням індустріальних технологій вирощування, - не існує. Це одна з головних причин дисбалансу на ринку України, який більш ніж на 80% складається з імпорту при тому, що рівень споживання рибної продукції в Україні (15 кг на душу населення в рік) майже в 2 рази нижче споживання в Європі", - пише видання.

Згідно з повідомленням, ці та інші макроекономічні передумови, а також перспективні вигоди від заміщення імпорту, на думку ізраїльських інвесторів, свідчать про сприятливій ринковій кон'юнктурі і можливостях зростання даного ринкового сегменту найближчим часом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: