РФ розцінює "митну" заяву Хорошковського як політичну декларацію

Четвер, 22 листопада 2012, 14:45

Росія розцінює заяву української сторони про незаконність вступу до Митного союзу як політичну декларацію.

Про це заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми розцінюємо це лише як політичну декларацію. На це було звернено, звісно ж, увагу в Москві", - сказав Зурабов, коментуючи заяву віце-прем'єра України Валерія Хорошковського про те, що вступ України до Митного союзу - поза законом.

"Він сказав про те, що на сьогодні українське законодавство в законі про засади зовнішньої та внутрішньої політики визначило євроінтеграційний курс як український зовнішньополітичний пріоритет. При цьому законодавство не згадувало про можливість інтеграції України до структури МС. Якщо керуватися українським законодавством, то будь-які переговори або, точніше кажучи, будь-який рух у напрямку Митного союзу суперечить українському законодавству", - уточнив Зурабов.

Реклама:

За словами посла, така заява збентежила главу уряду Російської Федерації Дмитра Медведєва, який попросив українського прем’єра Миколу Азарова прокоментувати її під час переговорів у Москві в середу.

"Мені здається, що Микола Янович зробив це вичерпно. Він сказав про те, що, по-перше, це позиція одного з членів кабінету. По-друге, ніхто не припускає, що у тому разі, якщо Україна буде готова до кроків назустріч Митному союзу в тих форматах, які влаштовують країни союзу, відповідні зміни до законодавства буде внесено. Звичайно, вони мають вноситися", - заявив посол.

Як відомо, прем'єр-міністру України Миколі Азарову не сподобалася різка заява першого віце-прем'єр-міністра Валерія Хорошковського про незаконність вступу України в Митний союз.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: