"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Виробництво молока в Україні збільшилося на 2,7%

Середа, 21 листопада 2012, 20:49

В Україні за 10 місяців поточного року вироблено майже 10 мільйонів тонн молока в усіх категоріях господарств, що на 2,7% більше, ніж за аналогічний минулорічний період.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає сайт відомства.

Як зазначається у повідомленні, відчутне зростання відбулося на сільськогосподарських підприємствах, де виробництво молока зросло на 13,8% порівняно показниками відповідного періоду минулого року.

"Дійсно, в цьому році ми бачимо, що виробництво молока зростає. Причому українські сільгоспвиробники як набрали цей темп з початку року, так і тримають його зараз. І останні дані це підтверджують. Так, за 10 місяців поточного року в Україні вироблено на 2,7%, або на 261 тисячу тонн, молока більше, ніж за аналогічний період минулого року. В цілому в усіх категоріях господарств вироблено майже 10 мільйонів тонн", − зазначив Присяжнюк.

Реклама:

Також міністр відзначив, що високі темпи зростання молочного виробництва спостерігаються у сільськогосподарських підприємствах.

"Необхідно зазначити, що значне збільшення відбулося у сільськогосподарських підприємствах − на 13,8%. У господарствах населення ситуація теж стабільна. Отож ми бачимо, що разом з позитивними показниками у молочній галузі, зростає поголів’я ВРХ. Це свідчить про те, що молочне виробництво в Україні відновилося та динамічно розвивається, адже люди, які ним займаються, вірять в цю галузь та вважають, що вона має перспективу. Для нас це головне", − наголосив Присяжнюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: