АМКУ оштрафував "Фармак" за оману споживачів

Середа, 21 листопада 2012, 20:14

АМКУ на 7,6 млн гривень оштрафував ВАТ "Фармак".

Про це йдеться в повідомленні АМКУ, опублікованому на сайті комітету.

Як повідомляється, тимчасова адміністративна колегія АМКУ оштрафувала на 7,6 млн гривеньПАТ "Фармак" за розповсюдження неправдивої реклами лікарського засобу "Амізон".

"Комітет встановив, що суспільство розповсюдило неправдиві відомості під час рекламування цього препарату на телебаченні", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Зокрема, як зазначили у відомстві, рекламний ролик містив таке твердження: "9 з 10 українців вибирають "Амізон".

"Як наслідок, у громадян могло скластися враження, що 90% - це відсоток від усієї кількості українців, які є споживачами "Амізону", - йдеться в повідомленні АМКУ.

Як показало маркетингове дослідження, на яке і посилається ПАТ "Фармак" в цьому рекламному ролику, 90% - це лише та кількість людей, що хворіли грипом, застудою і кашлем, і при цьому використовували препарат "Амізон".

"Розслідуванням встановлено, що під час проведення рекламної кампанії лікарського засобу "Амізон" значно зросли обсяги його реалізації. Так, в листопаді 2011 року обсяги реалізації препарату збільшилися порівняно з листопадом 2010 року на 346,82% - з 194,8 тис штук до 675,6 тис штук", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!