Google звинуватили в ухиленні від сплати податків

Середа, 21 листопада 2012, 19:06

Google виставляє рахунки французьким рекламодавцям від імені ірландського підрозділу, обходячи податкові органи Франції.

Про це пишуть французькі ЗМІ, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Як повідомляється, французькі податкові органи висунули звинувачення корпорації Google через несплату податків. У претензії відомства йдеться, що американська компанія виставляє рахунки французьким рекламодавцям від імені ірландського підрозділу. В результаті бюджет Франції недоотримав близько 1,7 млрд євро.

За інформацією ЗМІ, міністр бюджету, державних рахунків та цивільної адміністрації Жером Каюзак заявив, що зажадав від Google перегляду практики податкової оптимізації. Він висловив готовність подати позов до суду, якщо його вимога не буде виконана.

Реклама:

Представники Google в свою чергу заперечують факт конфлікту з податківцями Франції.

"Google дотримується податкового законодавства всіх країн, в яких компанія веде діяльність. Ми співпрацюємо з місцевою владою і готові відповісти на всі питання, що стосуються Google France", - говориться в прес-релізі компанії.

Нагадаємо, розслідування щодо Google ведеться з 30 липня 2011 року. Тоді в трьох паризьких офісах компанії пройшли обшуки і були вилучені комп'ютери та документи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!