ЄС не скасовуватиме квоту на ввезення пшениці

Середа, 21 листопада 2012, 15:54

Євросоюз не планує скасовувати квоту на ввезення пшениці так званої середньої та низької якості.

Про це повідомив радник з продовольчої безпеки та охорони здоров'я представництва ЄС в Росії Альберто Вольпато в Москві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми не можемо просто скасувати ці квоти, вони були введені в 2002 році в рамках наших зобов'язань по СОТ", - сказав Вольпато.

За його словами, зміна режиму торгівлі зажадає узгодження з усіма членами СОТ, у яких є інтерес в цій сфері.

Реклама:

"Загальне відчуття таке, що в минулому році це не було перешкодою для експорту російського зерна в Європу і не буде перешкодою в майбутньому", - заявив Вольпато.

Як повідомив віце-президента Російського зернового союзу Олександр Корбут, мова йде про квоту на ввезення пшениці так званого середнього та низького класу, який відповідає російської продовольчій пшениці 4-го класу та фуражній пшениці.

"Основна перешкода в тім, що квота на групу країн, в яку входить і Росія, не розподілена по конкретним країнам, а витрачається в міру її наповнення", - заявив Корбут.

"Де-факто ця міра стосується, в основному, Росії та України, Канади і США, які мають свої країнові квоти", - заявив віце-президент.

Як відомо, обсяги експорту пшениці у вересні поточного року склали 1,3 млн тонн, за 25 днів жовтня - майже 1,4 млн тонн, за останній тиждень - 0,42 млн тонн.

Нагадаємо, нещодавно у Мінагропроді повідомили, що можливості України щодо експорту пшениці можуть бути вичерпані у середині листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: