"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова готують заходи для подорожчання іноземних товарів

Середа, 21 листопада 2012, 09:11

Мінекономрозвитку розробило законопроект про зміни щодо регулювання стану платіжного балансу.

Зміни передбачають введення "додаткового імпортного збору" у розмірі до 10% митної вартості товару, пише "Комерсант-Україна".

Право встановлювати таку надбавку до імпортних мит уряд отримає в "разі значного погіршення стану платіжного балансу країни або істотного скорочення золотовалютних резервів, або досягнення ними мінімального розміру".

Право встановлювати додатковий імпортний збір нададуть Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі, яка застосовує антидемпінгові, компенсаційні та спеціальні заходи.

Реклама:

Термін дії збору не повинен перевищувати 12 місяців, а його ставка повинна буде зменшуватися через рівні інтервали часу.

І якщо на товар встановлять максимально можливі 10%, збір, наприклад, зможе зменшуватися на 2,5 процентних пункти щоквартально.

Збором буде обкладатися імпорт "незалежно від країни походження". Його не уникнуть навіть країни, з якими Україна торгує вільно.

Після прийняття рішення про введення імпортного збору уряд повинен негайно сповістити про нього органи СОТ, провести з ними консультації, за підсумками яких може бути прийняте рішення про дострокове скасування збору.

Разом з тим для вступу в дію рішення про застосування збору згода членів СОТ не вимагається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: